tirsdag 27. april 2010

kjapp oppdatering: Orreleik



Dette blir ein kjapp oppdatering frå orreleiken eg var på i natt. Vart ein artig og flott leik i fint morgolys. Fekk ikkji heilt oversikt, men eg vil tru det var 10-12 haner, 2 høner og ein fotograf til på leiken.
(kjem tilbake med litt meir seinare)

Hønene omsverma av haner

torsdag 22. april 2010

Kveldstur ved Kjennstjernet



Tok meg ein snartur ned til vatnet, nedanfor her me bur, rett før solnedgang. For å slappe av litt etter eg hadde forspist meg på grillmat.
Tok med meg 7Den og 500en i tilefelle det skulle passere no fugl - det gjer det som oftast, men på alt anna enn fotohald.

I det sola byrja å bikke nedom skogkanten byrja denne kvinand hoa å symje ut på vatnet, temmleg langt utpå. Men med refleksjonane frå bjørkene i bakgrunnen, vart det  ganske stiligt lell, syns no eg.

tirsdag 13. april 2010

Østensjøvatnet

Kurtiserande kvinand hann

I helga tok eg ein kjapp mørgotur innom Østensjøvatnet i Oslo. Der er det som kjent gode moglegheiter for artsbilete av mange andefuglar, og særleg no som isen framleis låg på delar av vatnet. I tilegg til gode artsbilete kan ein òg få med seg mange artige situasjonar som kan gje spenande bileter om ein vel å arbeid med det - satsar på fleire turar dit.

Stokkand kamp


Nok ein kurtiserande kvinand hann 


Dukkande sothøne


Krikkand hann